Nationaal militair museum

Het motorseizoen is nu afgelopen je ziet nog wel motoren op de weg, de meeste daarvan is woon/werk verkeer. Dan komen nu alle shows weer en zaterdag was ik bij de Kawasaki show in het militair museum in Soesterberg. Dit was tweede keer dat Kawasaki haar nieuwste modellen hier weer tentoon had gesteld. Twee dagen lang toonde Kawasaki haar modellen in het museum. Als je een motorrijbewijs hebt en je had je aangemeld bij Kawasaki dan was de toegang vrij, voor mensen die geen rijbewijs hebben betaalden €5,00 en kinderen mochten gratis mee.

Toen we door de poorten van de militaire basis reden stond er een verkeerregelaar, nu wist ik wel waar we moesten zijn maar ik vroeg toch maar even waar de Kawasaki show was. Vriendelijk wees hij ons de goede richting op en door meerdere verkeersregelaars kwamen we op het platvorm waar eerder de vliegtuigen stonden opgesteld, iedereen die voor de Kawasaki show kwam mocht parkeren. Nu is het parkeren bij het museum altijd gratis.

Nadat we de motoren hebben gezien zijn we nog door het museum gelopen. Het is een mooi indrukwekkende museum. tijdens je wandeltocht door het museum hangen er vliegtuigen en helikopters boven je. Ook staan er vele militaire voertuigen die allemaal een eigen verhaal hebben. Ik vind het een prachtig museum voor jong en oud. Voor kinderen is er ook veel te beleven. Er is ook een koepel waar een film in wordt afgespeeld, het lijkt net of je er dan midden inzit. Ook is er een spel waar je bommen moet ontmantelen. Kortom een mooi museum voor jong en oud. Echt een aanrader om er een hele dag heerlijk rond te neuzen.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0