Watermolen Diepenheim

Op zoek naar leuke plekken kwam ik in Diepenheim bij deze korenmolen terecht. Deze waterkorenmolen met de naam den Haller ligt aan de weg van Diepenheim en Hengevelde. Ik was op dat moment met de auto die ik geparkeerd heb aan de achterkant van het restaurant. Na het uitstappen waande ik me al gelijk een stukje terug in de tijd, met een prachtig beekje waar het geluid van de vogels samen met het krabbelende water de boven toon voerde.

Watermolen Diepenheim met de naam den Haller is een mooie plek om een bezoekje te brengen. De korenwatermolen ligt aan de weg van Diepenheim en Hengevelde. Helaas was de korenmolen gesloten toen wij er waren maar deze is wel geregeld geopend voor het publiek. Het is een mooie plek om een leuke pauze te houden als je een route fietst of rijd met de auto of op de motor. Ik had echt het gevoel dat ik weer een stukje terug in de tijd ging, met een mooie beek met de naam Schipbeek. De schoepen van de molen worden in de stroom van de Diepenheimse Molenbeek in beweging gebracht.

Bij het uitstappen vond ik het al een prachtige plek die je direct een gevoel van rust geeft. 

Dit vind ik wel heel slim, een slijpsteen die ook wordt aangedreven door waterkracht!

Door deze schuiven te laten zaken kun je ook de snelheid van het rad bepalen. De drie schuiven naast elkaar naar beneden en de schuif van het rad omhoog is de hoogste versnelling, dan moet al het water door de schuif waar ook het rad inzit. De schuiven moeten handmatig omhoog of naar beneden worden gebracht.

Vind het een leuke plaats om een stop te nemen.

Het is er heerlijk rustig, bij het restaurant kun je heerlijk op het terras plaats te nemen en van de natuur genieten.

Een aanrader dus.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

©Eric klaassens 2019


Reactie schrijven

Commentaren: 0