· 

Motorroute Groningen

Ik ga een paar keer in het jaar een bakje kibbelingen eten bij visrestaurant Westerhuis in Termuntenzijl. Dit keer ben ik in Borger met de route gestart. Samen met nog een motorrijder zijn we via leuke weggetjes en door verschillende dorpen naar Termuntenzijl gereden. De route die ik gemaakt heb is een rondrit zodat je de route overal kan starten. Het eerste stuk van Borger naar Stadskanaal geniet ik van het mooie uitzicht over het veen, waar de boeren op de landerijen aan het werk zijn.Even later ga ik door het buurtschap Ter Maasch wat een karakter heeft van een Essenzwermdorp. Met leuke lange bochten kom ik ook door Veenhuizen wat van oorsprong een boermarke is. In Onstwedde sla ik op een gegeven moment de dorpsstraat in die ik helemaal door rij tot ik op de rotonde de tweede afslag neem om vervolgens rechtsaf te slaan de Wessingerhuizerweg op, let op na de rotonde sla ik direct weer rechts deze ligt direct na de rotonde. Sommige navigatiesystemen geven aan dat je op de rotonde de eerste afslag moet nemen, dat moet dus niet!

Over de smalle Wessinghuizerweg gaat de route verder door het mooie Groningen. Veel zeggen dat Groningen kaal is met lange rechte wegen. Dat klopt niet helemaal, want even later kom ik aan in buurtgemeenschap van Wessinghuizen, ook weer een mooie nederzetting in het Groningse landschap waar een mooi smal slingerweggetje doorheen loopt. In Wessinghuizen komen de Ruiten-Aa en de Mussel-Aa bij elkaar en gaan dan samen verder als Westerwoldse-Aa. Over de Engelkensbrug, wat vroeger de enige verbinding was met Veele, gaat de weg over op de Veelerweg wat ook weer een smal kronkelend weggetje is. Ik zie door een bocht dat er een grootlandbouw voertuig in aan komst is. Toen we vlak bij elkaar waren namen we allebei gas terug, het enorme voertuig komt tot stilstand en laat mij rustig passeren ik groet vriendelijk en de man achter het stuur steekt vriendelijk zijn duim op. Dit is ook Groningen vriendelijk zijn naar elkaar.

Op de kruising in Veele ga ik linksaf. Op de hoek aan de linkerkant zit bakkerij Leta. Ik zie dat er een terras bij de bakkerij is, ik besluit om verder te gaan waar ik later spijt van krijg. In Veele neem ik de eerste afslag en ga onder de N368 door op de Venneweg en kom ik uit in Veelerveen. Nu ik er zo over nadenk zie ik dat we al vele leuke dorpjes zijn gepasseerd. Net voor het B.L. Tijdenskanaal ga linksaf, in de lange bocht zie ik een molen staan waar ik rechts aanhoud en rij langs de molen en het kanaal. Net buiten Veelerveen zie ik een brede stuw waar het water met geweld op het lager gelegen gedeelte neer klettert, naast de stuw ligt een sluis voor de pleziervaart. Ik rijd ongeveer vier kilometer langs het kanaal, dan gaat de weg over in een onverharde weg. Gelukkig ligt er een brug en kan ik het kanaal oversteken om mijn rit aan de overkant vervolgen. Er zitten een paar onoverzichtelijke bochten in deze weg, ook is er meer verkeer aan deze kant. Ik rij achter een fietser die keurig aan de kant fietst maar doordat ik niet door de bocht kan kijken kies ik er voor om achter de fietser te blijven en dat is maar goed ook, van de andere kant komt een auto met hoge snelheid om de bocht scheuren. In een flits ik zie nog net twee kindertjes los achter in de auto zitten. Waarom rij je zo hard met je kostbaarste bezit in de auto, mompel ik onder mijn helm. We steken het kanaal via een smalle brug over en via de Kerklaan rijden we Bellingwolde binnen. Op de kruising gaan we rechtsaf de Hoofdweg op, aan de overkant zie ik in de linkerhoek een oude kerk staan. Even een foto momentje inlassen. Nadat we de nodige foto's gemaakt hebben rijden we Bellingwolde met de mooie grote herenhuizen weer uit. De kerk, waar ik net foto's van heb gemaakt bleef me maar bezig houden. Waarom, weet ik op dat moment niet, onbewust toch iets bekends misschien.

Van de route af:

De route gaat ook langs vesting dorp Oudeschans. Nu wou ik daar even gaan kijken, maar op de straat stond een verkeerregelaar die me tegen hield en vertelde me om op de parkeerplaats even verderop te gaan parkeren en te voet het vesting dorp te gaan bekijken. Normaal kun je er doorheen rijden maar als er een evenement is kan ik begrijpen dat je er niet door mag rijden, zou het ook niet graag willen met als er zoveel mensen op straat loopt. We vervolgen de route die naar Nieuwe Schans leid, althans dat is de bedoeling. Op de weg ernaartoe zitten een paar mooie leuke en snelle bochten in. Bij klein Ulsda staan er hekken op de weg en wordt het verkeer omgeleid. Wij zijn die ook maar gaan volgen. De omleiding ging door Klein Ulsda waar we over de Westerwoldse A kanaal gaan en onder de A7 door en even later moeten we wachten bij een spoorwegovergang. Net voor het plaatsnaambord van Beerta ga je met de weg mee en gaat de weg over in een betonnen weg. De omleiding gaat wel door nieuw Beerta. Net als ik nieuw Beerta uit rij zie ik mijn oorspronkelijke route weer op mijn garmin zumo verschijnen die aangeeft om linksaf te afslaan zodat we de route weer kunnen gaan volgen en rijden we over de verlengde Hoofdweg.  De route brengt je ook door het mooie plaatsje Drieborg. In Drieborg ga ik over de Kroonpolder en merk dat ik steeds dichter bij het water kom. Het waait er iets harder en met twee scherpe bochten ben ik door de eerste duin gereden en ga ik aan het einde links en rij ik een doodlopende weg in, om uiteindelijk bij statenzijl te komen.

Bij nieuw-statenzijl rij ik de dijk omhoog en heb gelijk een wijduitzicht over de Dollard, doordat het prachtig weer is zie ik het Duitse Emden dat aan de andere kant van de Dollard ligt. Hier vind je ook de eerste (of de laatste) grens overgang met Duitsland, deze grensovergang kun je alleen te voet of met een fiets passeren. De plezierboten liggen vast met hun romp op het slik, en dan de stilte wat een mooi gebied. Het valt me ook op dat er redelijk wat toeristen dit gebied komen bezoeken, het zijn vooral veel fietsers. Ik zie dat er een groep van vier oudere mannen aankomen op een snorfiets, die zijn met z'n allen ook heerlijk aan het toeren. Hier kun je heerlijk vertoeven, maar we moeten verder want ik begin nu toch serieus honger te krijgen, hadden we nu toch maar even op het terras bij die bakker in Veele iets genuttigd. Kom op naar Termuntenzijl, en een heerlijk bakje kibbeling eten.

En weer door!

Voordat we Termunten aan doen komen we nog door het gehucht Fiemel waar nog een aantal Bunkers staan wat deel uitmaakte van de Atlantikwall. Deze maakte deel uit van een verdedigingslinie van 5000km lang was, en van Noorwegen tot aan de met Spanje. Die door de Duitsers in de tweede oorlog gebouwd is. Zo rijd ik verder onderaan de dijk langs, wetende dat de Dollard aan de andere kant ligt. In Termunten ga ik over een smal padje dat om de Ursuskerk leid. Hier kun je door de hoogte verschillen goed zien dat dit dorp op een wierde is gebouwd. Eenmaal uit Termunten volgt al snel Termuntenzijl en begin ik de kibbelingen al te ruiken.

Het was daar zoals gewoonlijk druk mensen stonden in de rij te wachten tot ze aan de beurt waren. Mijn reisgezel ging ook in de rij staan terwijl ik een plekje zocht op het terras. Even later kwam mijn reisgezel met een dienblad met twee grote bakken heerlijke kibbelingen. Hij keek me lachend aan en zei, ze vroeg groot of klein ik heb maar voor groot gekozen en ik zag dat ze maar door schepte. Ik zei, man wat een grote bak met kibbelingen ben nu wel blij dat we niet bij die bakker gestopt zijn om koffie met appeltaart te nuttigen.

Na de heerlijke grootte bak met kibbelingen die we met moeite op hebben gekregen zijn we weer verder gegaan richting Delfzijl. Maar eerst hebben we de zeesluizen nog aangedaan maar er lag geen schip in dus snel door. Na de zeesluizen gingen we langs het dorp Farmsum en daarna Delfzijl en voor ik het door had reden we Appingedam binnen waar ik even moest zoeken naar een klein weggetje die verscholen licht. Maar ik vond hem en nu was het simpel als maar rechtdoor. Aan de linkerkant langs het Damsterdiep en aan de rechterkant de N360, de rijksweg van Groningen naar Delfzijl.                                     

Zo rijden we tot aan Ten post en rijden we over de N856. Plots zie ik twee koplampen op mijn weghelft waardoor ik hard moet remmen en uitweek naar de doorgetrokken lijn aan de zijkant van de weg. Even later gaan we over de brug rechts en rijden we langs het Eemskanaal. De weg langs het Eemskanaal gaat langzaam naar beneden en rijden we onder de waterspiegel. Bij de Laanweg rij ik rechtdoor omdat ik een weg zie die naar boven loopt langs het kanaal. Hier stop ik even om toch nog wat meer te zien van het Eemskanaal. Eenmaal boven op de dijk zien we aan de overkant Woltersum liggen ook zie je goed hoe hoog het Eemskanaal ligt ten opzichte van de huizen. Tijdens onze stop aan het Eemskanaal hebben we twee schepen voorbij zien varen en ook wat recreatie vaart toch nog een kanaal waar redelijk wat activiteit gaande is. Ging net goed he, zei mijn reisgezelschap. Ja gelukkig wel heb je gezien wat er in zat, vroeg ik. Een dame met de telefoon in haar hand, hoop dat ze schrok van jou. Kan niet zei ik, had mijn vizier dicht. We moesten er uiteindelijk maar om lachen, we laten deze mooie dag niet verpesten door een bellende automobiliste, tis goed goan ja!

We verlaten het Eemkanaal en via Harkstede gaan we onder de A7 door en komen we in Foxhol en rijden we door de vele dorpen en gehuchten Drenthe weer in. Bij Spijkerboor stoppen we nog even bij café t'Keerpunt waar we nog een bakkie koffie op het terras namen. Waarna we weer verder gingen om via Eexterzandvoort en Gasselte bij het eindpunt van deze route in Borger aan te komen.

Groningen is een leuke provincie om te rijden. Helaas zijn er mensen die negatief praten over het rijden in de provincie Groningen, het is er kaal,  lange rechte wegen, niets te bekijken. Dat is wat ik vaak hoor maar dat is totaal onterecht.

Wil je deze route zelf ervaren download deze hier

©Eric Klaassens 2019

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lisa (maandag, 08 juni 2020 09:23)

    Leuke blog mooi omschreven lijkt mij mooi om te rijden met mijn cabrio. Je zal best wel geschrokken zijn van die bellende automobilist. Hoop dat je nog meer routes maakt.