· 

Motor driedaagse naar Dannevirke

De motorrit ging dit jaar naar Oweschlag, dat ligt 60 km van de Deense grens in Duitsland. Tijdens de tocht heb ik met een garmin VIRB camera de ritten gefilmd en gemonteerd. Doordat we drie dagen op pad zijn heb ik best veel gefilmd. Hierdoor heb ik besloten om er meerdere filmpjes van ongeveer 10 minuten van te maken. Veel kijk plezier.

Dag 1 van de reis begon regenachtig. Gelukkig had ik thuis mijn regenkleding al aangetrokken. We verzamelden bij een chinees restaurant net over de grens bij Ter Apel. Nadat iedereen zich had verzameld gingen we op pad, eerst een stuk over de A31 naar boven om vervolgens een heel stuk over de 401 langs het Kustenkanal te rijden tot Oldenburg. vervolgens zijn we bij Berne de Wezer via een pond overgestoken en Kwamen we aan bij Farge. Ik zou zeggen klik op de foto en geniet van het flimpje.

 

 

 

Dag 2 van onze drie daagse.

Na een goede nachtrust en een goed uitgebreid ontbijt zijn we met onze rondrit begonnen. We kwamen door Eckerföde een  havenstad. Op een gegeven moment dacht ik van als ik wat langzamer ga laat ik mijn mede reizigers passeren, misschien is het wel een mooi om ook hun te zien. Oordeel zelf en geef vooral feedback als kijker. Over mooie weggetjes met hoge begroeien naast ons zijn we naar Kappeln gereden. ook weer zo'n leuke hevenstad. Doordat ik veel gefilmd hebt, heb ik besloten om deze in 2 delen te maken. Na een mooie rit over de door de haven stopt deel 1. Tik op de foto en geniet van het filmpje. 

 


Dit is deel 2 van de rondrit die we reden op de grens van Duitsland en Denemarken. Hierbij doen we de havenstad Flensburg aan. Waar we een prachtig uitzicht hebben op de haven. Het is ook een stad met leuke gekleurde gebouwen, echt een mooie stad met een historisch gedeelte. Ook is Flensburg een grensstad met Denemarken. Er is nog een grenspost tussen Duitsland en Denemarken. We zijn een groot gedeelte langs de Ostsee gereden, het verder naar het binnenland is het een beetje heuvelig. We zijn Denemarken  zonder grensovergang verlaten. Om vervolgens weer naar het hotel te rijden.  Klik op de foto om de toer te bekijken.

Dag 3 vertrek uit Oweslach. Heb mijn tas weer ingepakt en achter op de motor vast gesjord. Ik wou via de Rendsburger Hochbrücke het Nord-ostsee-Kanal over, maar deze was helaas niet in gebruik. Via een alternatieve route ben ik via de tunnel onder het het Nord-ostsee-Kanal gegaan. Het was een mooie rit met tunnels bruggen en een pondje. Het was een mooie driedaagse toertocht.

Klik op de foto voor het laatste filmpje.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Michael (vrijdag, 01 mei 2020 18:43)

  Wat een mooie blog stukje lezen leuk filmpje bekijken dan weer lezen. Ik beleef haast de drie daagse met jullie mee. Mooi gedaan!

 • #2

  Hans (zondag, 16 mei 2021 08:40)

  Hallo Nlontheroad heb deze mooie trip al weer een aantal malen bekeken en het blijft mooi. Hoop voor jullie (en mij) dat je snel weer naar het buitenland kan. Ik volg deze site al een hele tijd maar snap dat het tijdens corona moeilijk is om te rijden en een leuke blog te schrijven. hoop dat je wel doorgaat naar corona. Ben bedlegerig en door deze filmpjes geniet ik ook een beetje van de buitenwereld.
  M.v. Groet Hans