· 

Drie dagen in Launförde

3 daagse motortour duitsland

In juni is het weer zo ver dan ga ik weer een driedaagse motortoertocht maken met een paar motorvrienden. Om al vast een beetje in de stemming te komen bekeek ik wat foto's van vorig jaar. Hier had ik ook nog geen blog over gemaakt dus ben ik maar aan de slag gegaan om dit met jullie te delen.

 

Op 26 juni 2018 hebben we een drie daagse motortocht in Duitsland gemaakt. We hadden afgesproken bij de shell pomp de Pollux waar we dan met 9 motoren met onze reis begonnen. Dag 1 hadden we ongeveer 290 km gereden toen we bij ons hotel Villa Löwenherz in het plaatsje Launförde  aankwamen. Het was wel een enerverende dag vond ik zelf. Mijn navigatiesysteem deed niet wat ik wou, een paar wegen waar we niet in mochten en een mooie plek wat ik had uitgezocht bleek gesloten te zijn. En dan moet je improviseren en dan is het fijn dat je met mensen op pad bent die dan direct inspringen en met je mee denken. Verder vond ik de tocht toch wel geslaagd.


Dag 2

De tweede dag was ik vroeg wakker en ging ik naar buiten om een klein stukje te wandelen. tijdens mijn wandeltocht heb ik wat foto's gemaakt maar.

Ook bij de motoren was het nog rustig.

Langzaam werd iedereen wakker en konden we gezamenlijk aan het ontbijt beginnen. De één wat vrolijker dan de ander maar dat hinderde niet door een paar flauwe grappen was iedereen weer goed gehumeurd en begonnen we aan de rondrit die op dag twee van de reis was geplant. De eerste stop was in Hannover Munden waar we op het terras heerlijk hebben gezeten met koffie en gebak uiteraard.

Op het terras zaten we heerlijk in de schaduw onder de overkapping aan een ronde tafel. De eigenaar kwam naar ons toe en drukte op een knop. Tot onze verbazing begonnen we te draaien, wel heel langzaam zodat de koffie en het gebak niet in de ronde vlogen. Het was een fantastische plek want van deze plek op het terras had je de hele omgeving gezien.


Na de koffie en de nodige foto's te hebben gemaakt stapten we weer op de motoren en toen die allemaal waren gestart vervolgden we onze route weer. Waar we de Wezer met een pond, die door kabels werd voort getrokken, nog een keer over moesten steken. Ook zijn we langs de Edersee gereden waar we dit bijzonder huis nog tegen kwamen, (foto momentje). Als je langs de Edersee rijd heb je echt een gevoel dat je over een boulevard rijd. Heerlijk was dat.


Deze dag verliep goed een paar keer moesten we even omrijden omdat sommige pondjes over de Wezer niet in bedrijf waren of we moesten draaien omdat de weg was omgetoverd tot een doodlopende weg  een die eerder wel een doorgangsweg was. Ook werd me verteld dat de route een stuk over een weg ging die alleen voor de aangrenzende bewoners was bestemd, geen idee zei ik  maar het was toch een mooi stukje om te rijden? Je moest niet uitwijken want dan viel je wel een aantal meters naar beneden, haha gelukkig kwam iedereen er zonder kleerscheuren ervan af. Eenmaal weer bij het hotel stond er voor ons al snel wat te drinken klaar en konden we direct aansluiten bij het lopend buffet. Het hotel was geweldig. Zowel de eerste als de laatste avond hebben we na het eten een wandeling.


Het waren drie fantastische dagen en we hebben weer genoten van ons jaarlijkse drie daagse toertocht. In het begin schreef ik al dat we dit jaar weer op reis gaan en ik heb er nu alweer zin in. Ook die reis zet ik weer op de blog. Nog een paar foto's van de terug tocht. 

Tijdens een overtocht op een pondje kwam ik aan de praat met deze twee oude mannen, het blijkt dat ze er al een halve dag op de pond zaten de pondbaas zei dat het hangouderen zijn en lachte. Geweldig toch?


Deze route is ook te downloaden, houd wel rekening mee dat er een paar fouten in kunnen zitten. Het grootste deel van deze route klopt wel. Deze routes vergt wel dat je kennis hebt van je navigatiesysteem.

©Eric Klaassens 2018